VPS Türkçede özel sunucu anlamına gelir. Virtual Private Server kısaltması olan VPS, İnternet siteleri için popüler hizmetler arasında öne çıkar. Sanal sunucu veya VPS, birden fazla bağımsız sanal makineye bölünen fiziksel bir sunucudan oluşur. Tek bir sunucu üzerinde birden fazla web sitesini barındırabilir. Bu sayede her bir sunucu diğer hesaplardan bağımsız bir şekilde çalışsa da aynı makine içindeki alanı paylaşırlar. Her kullanıcının kendine özel kaynakları olması sanallaştırma teknolojisi sayesindedir. Sunucuya kök erişimi sağlanması, projeniz için hem daha fazla esneklik hem de daha fazla bağımsızlık anlamına gelir. VPS kullanıcılarının kendilerine özel belleği, depolama alanı ve bant genişliği vardır. Daha stabil ve güvenli bir çözüm olan VPS, bütün bir sunucu kiralamaktan daha ucuzdur. Orta ölçekli trafiğe sahip ve bütün bir sunucuya ihtiyacı olmayan web siteleri tarafından VPS tercih edilir. VPS size birçok farklı çözüm sunabilir. Aynı zamanda esnek bir yapıya sahiptir. Web sitenizin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan VPS sayesinde farklı farklı planlar oluşturulabilir. Web sitenizin ziyaretçi sayısı artar ve daha fazla kaynak ihtiyacı doğarsa, VPS sıkıntısız bir şekilde ölçeklendirme hizmeti sunar. Web sitesi trafiği arttıkça sizin talebinize göre VPS kaynakları özelleştirilebilir. Sanal olan her bir bölüm tam olarak yalıtılır. Özel güvenlik önlemleri için geliştirilen güvenlik protokolleri kullanılabilir.

 

VPS Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

Özellikle web siteleri olan kullanıcıların adını sıklıkla duyduğu VPS, gelişen teknoloji dünyasında pek çok avantajlar sağlar. Web sitenizin yayınlanması için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm dosyaları ve veri tabanlarını depolayan bilgisayarlar sanal sunucudur. Herhangi bir ziyaretçi web sitenizi açmak isterse ilk olarak tarayıcılar sunucunuza bir talep gönderir. Gerekli dosyaların transferini İnternet ile sağlar. Genellikle web sitesi barındırma alanı olarak VPS kullanılır. Web sitesindeki dosyalar VPS üzerine yüklenir. Bu sayede Cpanel, veritabanı yönetim yazılımı, web sunucu yazılımı gibi gerekli tüm araçlar aktifleşir. VPS, her zaman bant genişliği ölçüsünde hizmet verir. Özel bir sunucu kiralamışsınız gibi bir erişime sahip olmak isterseniz çok daha düşük maliyetli olan sanal sunucu tercih edebilirsiniz. Web sitenizi VPS ile daha güvenli bir yerde muhafaza etmiş olursunuz. Kullanıcıların istedikleri programları yükleyebilmeleri için VPS kendi üzerinde bir işletim sistemi ile satılır. Aynı zamanda programlar mobil üzerinden çalışabildikleri için veri tabanı olarak kullanılabilirler. En büyük avantajlarından biri de veri yedeklemedir. İnternetin olduğu her yerde sanal sunucuya kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Sana sunucuyu film, müzik, dosya, fotoğraf albümleri için depolama alanı olarak da kullanabilirsiniz.

 

VPS Sunucu Nereden Kiralanmalı?

Web sitenizde iyi bir performans için trafiği iyi yönetmeniz ve aynı zamanda ziyaretçilerinize hızlı hizmet vermeniz de gerekir. Uygun web barındırma çözümü olan VPS server, halihazırda var olan web sitelerini büyütmek isteyenler ya da yeni bir web sitesi kurmak isteyenler için idealdir. Bu durumda VPS kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler. Size garanti kaynaklar sağlayan VPS ile kendi sunucunuzu çalıştırmanızda tam kontrol sağlayabilirsiniz. Birçok VPS hizmeti veren firmalar içinde bilindik ve güvenilir olanlardan kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sanal sunucu kiralama işlemi ile birlikte büyüme bekleyen web siteleri faydalanabilir. Yüksek verimlilik sunan VPS, istenilen şekilde ölçeklenebilir ve yönetilebilir. Trafik çözümü için yüksek kaynak gösteren VPS sayesinde uygulama, yazılım ve işletim sistemi ile ilgili testler yapılabilir. İsterseniz sanal sunucuyu bulut tabanlı yedekleme ve depolama için de kullanabilirsiniz. Web tabanlı uygulamaları VPS ile çalıştırabilirsiniz. Sizin için en iyi çözümler sunan sanal sunucu kiralama işlemini güvenilir firmalardan birini seçerek gerçekleştirebilirsiniz. VPS sunucu ile ilgili karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorunda size hızlı ve çözüm odaklı yaklaşan firmalardan kiralama işlemini yapabilirsiniz. Bu sayede yüksek performanslı, bağımsız, esnek, size özel, güvenilir, kolay yönetilebilen bir VPS sunucusunun sahibi olabilirsiniz.